Фалсификувани волфрам молибден

производи

електроника индустрија

Одлична термичка спроводливост, контролиран коефициент на термичка експанзија и извонредна чистота материјал. Совршено јасно: Нашите производи за електроника индустрија имаат многу посебни физички својства. Се користи како база плочи и топлина насипообразуватели, тие се обезбеди сигурноста на електрична опрема.

На прв поглед, тоа што електрични компоненти генерираат топлина не чини да се биде ништо да се грижите. Денес, практично секој ученик да ви кажам дека делови на компјутерот се топли, а тоа е вклучен. Додека уредот е исклучен, а процентот на испорачаната електрична енергија е изгубена како топлина. Но, ајде да ги одблизу: Трансферот на топлина може да се изрази како топлина флукс по единица (на) област (топлина индукција). Како примери во графиконот се илустрира, густината на топлина флукс во многу електронски компоненти може да биде крајност. Високо како во грлото ракета млазницата во кои може да се појават температури високо како 2 800 ° C.

Коефициент на термичка експанзија е уште еден клучен фактор за сите полупроводници. Ако полупроводници и материјали на основната плоча се прошири и договор со различна брзина кога се изложени на промените во температурата, тогаш механички напрегања се појават. Овие може да го оштети полупроводници или нарушат врската помеѓу чипот и засилувач на топлина. Сепак, со нашите материјали, знаете дека се во сигурни раце. Нашите материјали имаат оптимална коефициент на термичка експанзија за приклучување на полупроводници и керамика.

Електроника индустрија

Како полупроводнички база плочи, на пример, нашите материјали се користат во ветерни турбини, возови и индустриски апликации. Во полупроводнички модули за инвертори (тиристорски) и моќ диоди, тие играат важна улога. Зошто? Благодарение на нивната оптимална коефициент на термичка експанзија и одлична термичка спроводливост, полупроводници база плочи формирање на силна база за чувствителни силициум полупроводници и да се обезбеди живот модул услуги на повеќе од 30 години.

Топлина насипообразуватели и база плочи изработени од молибден, волфрам, MoCu, WCU, Cu-MoCu и Cu-MoCu-Cu ламинати сигурност за дисипација на топлината што се создава во електрични компоненти. Ова и го спречува прегревањето на електрични уреди и го зголемува животниот век на производот. Нашите топлина насипообразуватели помогне во одржување на студена средина, на пример, во IGBT модули, RF пакети или LED чипови. Имаме развиена многу посебен MoCu композитен материјал за плочи на превозникот во LED чипови. Ова има коефициент на термичка експанзија слична на онаа на сафир и керамика.

Ние ги доставуваме нашите производи за електроника индустрија со различни премази. Тие заштита на материјали од корозија и подобрување на залемени врската помеѓу полупроводници и нашите материјали.WhatsApp Онлајн Chat!