Ngajalin tungsten molybdenum

produk

tungsten

Sipat tungsten

wilangan atom 74
jumlah CAS 7440-33-7
massa atom 183,84
titik lebur 3 420 ° C
titik golak 5 900 ° C
volume atom 0,0159 nm 3
Dénsitas dina 20 ° C 19.30g / cm³
struktur kristal awak-dipuseurkeun kubik
kisi konstan 0,3165 [nm]
Kaayaanana dina kulit Marcapada 1,25 [g / t]
Speed ​​sora 4620m / s (di rt) (rod ipis)
ékspansi termal 4,5 μm / (m · K) (dina 25 ° C)
konduktivitas termal 173 W / (m · K)
resistivity listrik 52,8 nΩ · m (di 20 ° C)
Mohs teu karasa 7,5
Vickers teu karasa 3430-4600Mpa
Brinell teu karasa 2000-4000Mpa

Tungsten, atawa wolfram, ngarupakeun unsur kimia nu mibanda simbol W jeung nomer atom 74. Ngaran tungsten asalna tina urut ngaran Swedia keur scheelite mineral tungstat, tung sten atawa "batu beurat". Tungsten nyaéta logam langka kapanggih sacara alami di Marcapada ampir éksklusif digabungkeun jeung elemen séjén di sanyawa kimia tinimbang nyalira. Ieu diidentifikasi minangka unsur anyar taun 1781 sarta mimiti papisah salaku logam di 1783. Ieu ores penting kaasup wolframite na scheelite.

Unsur bébas téh luar biasa keur katahanan na, utamana kanyataan yén éta boga titik lebur pangluhurna sagala elemen kapanggih, lebur dina 3422 ° C (6192 ° F, 3695 K). Ogé boga titik golak pangluhurna, di 5930 ° C (10706 ° F, 6203 K). kapadetan nyaeta 19,3 kali yen cai, comparable ka nu sahiji uranium jeung emas, jeung loba nu leuwih luhur (ngeunaan 1,7 kali) ti éta tina kalungguhan. Polycrystalline tungsten mangrupa bahan intrinsically regas tur teuas (dina kaayaan baku, lamun uncombined), sahingga hese jalan. Sanajan kitu, murni tungsten single-kristalin téh beuki pangleuleusna ti antara tur bisa motong sareng hacksaw keras baja.

tungsten

loba alloy tungsten urang gaduh sababaraha aplikasi, kaasup filaments bohlam lampu Pijer, tabung sinar-X (sakumaha boh filamén jeung udagan), éléktroda di tungsten gas las arc, superalloys, sarta shielding radiasi. teu karasa tungsten urang jeung dénsitas luhur masihan eta aplikasi militer di penetrating projectiles. Sanyawa tungsten anu ogé mindeng dipaké salaku katalis industri.

Tungsten anu hijina logam tina séri transisi katilu anu dipikanyaho lumangsung dina biomolekul nu kapanggih dina sababaraha spésiés baktéri jeung Archaea. Éta unsur heaviest dipikawanoh janten penting pikeun sagala organisme hirup. Sanajan kitu, tungsten interferes kalawan molybdenum sarta métabolisme tambaga jeung geus rada toksik mun bentuk langkung akrab tina kahirupan sato.



WhatsApp Online Chat!