Ковани легури на молибден Шестоаголна навртка од молибден M4 M5 M6

Краток опис:

Молибденот е познат по неговата висока точка на топење, сила и отпорност на корозија, што го прави вреден материјал во различни индустриски апликации.Кованите легури на молибден најчесто се користат во индустриите како што се воздушната, одбраната и производството каде што високата јачина и отпорноста на високи температури се критични.


Детали за производот

Ознаки на производи

Начин на производство на хексагонален молибден орев

Методот на производство на хексагонални молибденски ореви обично вклучува неколку клучни чекори:

Избор на материјал: Молибден со висока чистота е избран како суровина за производство на јаткасти плодови.Употребениот молибден треба да има соодветен хемиски состав и механички својства за да ги задоволи барањата на финалниот производ.Фалсификување: Првиот чекор е обично да се кова материјалот од молибден во хексагонална шипка или прачка.Ова обично се постигнува преку процеси како топло ковање, каде што молибденот се загрева на високи температури и потоа се обликува со помош на матрица или чекан за да се добие саканиот хексагонален профил.Обработка: Кованата хексагонална молибденска прачка потоа се обработува до точните димензии потребни за навртката.Ова може да вклучува операции на вртење, глодање или сечење за да се формира хексагонална форма и да се добијат потребните нишки и други карактеристики.Термичка обработка: По обработката, молибденските шестоаголни навртки можат да подлежат на процес на термичка обработка за да се усовршат својствата на материјалот и да се подобрат неговата механичка сила и други карактеристики.Контрола на квалитет: Во текот на процесот на производство, се спроведуваат различни мерки за контрола на квалитетот за да се осигури дека навртките од молибден ги исполнуваат специфицираните барања за димензии, толеранции, својства на материјалот и перформанси.Завршување на површината: Во зависност од примената и барањата на купувачот, молибденските навртки може да поминат низ процеси на завршна обработка на површината, како што се чистење, полирање или обложување за да се подобри нивниот изглед, отпорност на корозија или други функционални својства.

Севкупно, методот на производство на хексагонални молибденски навртки вклучува низа чекори за претворање на суровината од молибден во готов орев со облик, големина и својства потребни за намената употреба.Секој чекор бара прецизна, внимателна контрола за да се обезбеди квалитетот и интегритетот на финалниот производ.

Употребата наХексагонален молибден орев

Шестоаголните навртки од молибден често се користат во високи температури и корозивни средини каде стандардните челични навртки можеби не се соодветни.Познати по својата висока точка на топење, цврстина и отпорност на корозија, употребата на молибден ги прави овие навртки идеални за примена во индустриите како што се воздушната, одбраната и автомобилската индустрија.Тие се специјално дизајнирани да издржат екстремни температури и се погодни за употреба во мотори, турбини и друга опрема со висока температура.Дополнително, нивната отпорност на корозија ги прави вредни во хемиската обработка каде што има чест контакт со корозивни материјали.Шестоаголната форма овозможува лесна инсталација и отстранување со користење на стандардни алатки, обезбедувајќи безбедно и сигурно решение за прицврстување.Овие навртки често се користат заедно со завртки од молибден, столпчиња или други сврзувачки елементи за да се обезбедат компоненти и структури во предизвикувачки средини.

Накратко, употребата на хексагонални навртки од молибден е критична во апликации каде што високите температури, корозија и механички стрес бараат издржливо и сигурно решение за прицврстување.

Параметар

Име на производ Хексагонален молибден орев
Материјал Мо1
Спецификација Прилагодено
Површина Црна кожа, алкално измиена, полиран.
Техника Процес на синтерување, обработка
Точка на топење 2600 ℃
Густина 10,2 g/cm3

Слободно контактирајте со нас!

Разговор: 15138768150

WhatsApp: +86 15138745597

E-mail :  jiajia@forgedmoly.com

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја