Фалсификувани волфрам молибден

производи

Волфрамово Тешки Легурите

Висока густина, одлична formability и обработливост, извонредна отпорност на корозија, висок модул на еластичност, импресивен коефициент на топлинска спроводливост и ниска термичка експанзија. Ви ги претставуваме: нашите волфрам тешки метални легури.

Нашиот "тешкаши" се користи, на пример, во авијација и воздушната индустрија, медицинската технологија, автомобилската и леење индустрија или за нафта и гас дупчење. Ние кратко присутни три од овие подолу:

Нашата волфрам висока метални легури W-Ni-Фе и W-Ni-Cu имаат особено висока густина (17,0-18,8 g / cm3) и да се обезбеди сигурен заштита против X-зраци и гама зрачење. Двете W-Ni-Фе и нашите не-магнетен материјал W-Ni-Cu се користат за заштитен на пример во медицинска примена, но, исто така, во нафтената и гасната индустрија. Како collimators во радиотерапија опрема тие се обезбеди точна изложеност. Во балансирање тежини ние се направи употреба на особено висока густина на нашите волфрам тешки метални легури. W-Ni-Фе и W-Ni-Cu прошири само многу малку на високи температури и дисипација на топлината и особено добро. Како мувла инсерти за алуминиум леење работа, тие може да биде постојано загрева и лади без да станат кршливи.

Во процесот на електрично празнење обработка (EDM), метали се машински до крајност ниво на прецизност со помош на електрични празнења помеѓу работното парче и со електрода. Кога бакар и графитни електроди не се на висина на задачата, отпорни на абење волфрам-бакар електроди се во можност да дури и машина за тешки метали, без тешкотии. Во плазмата спреј млазници за индустријата за премачкување, материјални својства на волфрам и бакар повторно надополнуваат еден со друг совршено.

Инфилтрирале метални волфрам тешки метали се состои од две компоненти материјал. За време на производниот процес во две фази, порозна синтерувани база е првиот произведен од компонента со повисока точка на топење, на пример, огноотпорни метални, пред да отвори порите потоа се инфилтрирани со течни компонента со пониска точка на топење. Својствата на индивидуалните компоненти остануваат непроменети. Кога прегледани под микроскоп, својствата на секоја од компонентите продолжи да биде очигледен. На макроскопско ниво, сепак, својствата на индивидуалните компоненти се комбинирани. Како хибрид метален материјал, новиот материјал може, на пример, имаат нови топлинска спроводливост и топлински вредности експанзија.

THA

Течна фаза синтерувани волфрам-тешки метали се произведени од мешавина на метален прав во процес една фаза на производството за време на кој компоненти со пониски точки на топење се стопи кон оние со повисоки точки на топење. Во текот на врзивно средство фаза, овие компоненти се формира легури со оние кои имаат повисока точка на топење. Дури и голема количина на волфрам, која има висока точка на топење, се раствора во текот на врзивно средство фаза. течна фаза синтерувани композитни материјали Plansee имаат корист од густината на компонентата волфрам, модул на еластичност и способност да ги апсорбира Х-зраци и гама зрачење без страдање од кој било од недостатоци поврзани со обработката на чиста волфрам Спротивно на тоа, коефициент на термичка експанзија и топлинска и електрична спроводливост од компонентите на течна фаза синтерувани зависи во многу голема мера за составот се вклучени во врзивно средство фаза.

Назад-Наѓ материјали истовремено ги комбинира карактеристиките на материјалот од две различни компоненти материјал. Во овој процес, на самите материјали се задржуваат во нивната оригинална состојба, и се обврзани само тенок спој. На метали се споени во калап за да се формираат врска од само неколку микрометри во големина. За разлика од техники на заварување и лемење, овој метод е особено стабилна и обезбедува оптимална топлинска спроводливост.WhatsApp Онлајн Chat!