Falsifikuar Molybdenum tungsten

Produkte

Tungsten rënda Alloys

densitet të lartë, formability shkëlqyer dhe machinability, rezistenca korrozioni shquar, modulus të lartë të elasticitetit, përçueshmëri termike mbresëlënëse dhe zgjerimi i ulët termike. Ne pranishëm: lidhjeve tona tungsten metaleve të rënda.

"rëndësishmëve" tona janë përdorur, për shembull, në industrinë e aviacionit dhe hapësirës ajrore, teknologjisë mjekësore, industrinë e automobilave dhe shkritore ose për naftë dhe gaz shpime. Ne shkurtimisht pranishëm tre prej tyre më poshtë:

tungsten të lidhjeve metalike rëndë W-Ni-Fe dhe W-Ni-Cu ketë një dendësi veçanërisht të lartë (17,0-18,8 g / cm3) dhe të sigurojë mburojë besueshme kundër rreze-X dhe rrezatimi gama. Të dy W-Ni-Fe dhe material jo-magnetike ynë W-Ni-Cu janë përdorur për mbrojtje për shembull në aplikim mjekësore, por edhe në industrinë e naftës dhe gazit. Si kolimator në pajisje terapi rrezatimi ata sigurojnë një ekspozim të saktë. Në pesha balancuese ne e bëjnë përdorimin e densitetit veçanërisht të lartë të aliazh tonë tungsten metaleve të rënda. W-Ni-Fe dhe W-Ni-Cu zgjerohet vetëm shumë pak në temperatura të larta dhe zhduket ngrohjes veçanërisht mirë. Si fut myk për punë shkritore të aluminit, ato mund të jetë ndezur në mënyrë të përsëritur dhe të ftohur, pa u bërë i brishtë.

Në procesin e shkarkimit Machining elektrike (EDM), metale janë machined në një nivel ekstrem të saktësisë me anë të shkarkimeve elektrike në mes të detalit dhe elektrodë. Kur bakrit dhe elektroda grafit nuk janë deri në punë, veshin-rezistente tungsten-me bakër elektroda janë në gjendje të makinës edhe metale të forta pa vështirësi. Në plazma nozzles llak për industrinë e veshjes, pronat materiale të tungsten dhe bakrit përsëri plotësojnë njëri-tjetrin në mënyrë të përkryer.

metale depërtuar tungsten metalik të rënda të përbëhet nga dy komponente material. Gjatë procesit të prodhimit me dy faza, një bazë poroz sintered është prodhuar për herë të parë nga komponenti me pikën më të lartë e shkrirjes, për shembull, një metal i fortë, para se poret e hapura janë të infiltruar pastaj me komponentin Liquified me pikën më të ulët e shkrirjes. Pronat e komponenteve individuale të mbeten të pandryshuara. Kur inspektuar nën mikroskop, pronat e secilit prej komponentëve të vazhdojë të jetë e qartë. Në nivelin makroskopik, megjithatë, pronat e komponenteve individuale janë të kombinuara. Si një material hibride metalike, materiali i ri mund të, për shembull, të kenë përçueshmëri termike të ri dhe vlerat zgjerimit termik.

THA

Lëngshme metale tungsten-rëndë faza-shkrire janë prodhuar nga përzierja e pluhurave metalike në procesin e prodhimit të vetme-fazë gjatë së cilës përbërësit me pikë më të ulët e shkrirjes janë shkrirë mbi ata me pikë shkrirje më të lartë. Gjatë fazës binder, këto komponente formojnë lidhjet me ata që kanë një pikë shkrirje më të lartë. Edhe një sasi e madhe e tungsten, e cila ka një pikë të lartë të shkrirjes, shpërndahet gjatë fazës binder. faza e lëngshme të materialeve të shkrira PLANSEE i përbërë përfituar nga densitetit komponent i volframi, e moduleve të elasticitetit dhe aftësinë për të absorbuar rreze X dhe rrezatimi gama pa vuajtur nga ndonjë nga meta të lidhura me përpunimin e volframi kulluar në të kundërt, koeficienti i zgjerimit termike dhe përçueshmëri termike dhe elektrike nga komponentët lëngshme fazë-sintered varen në një masë të madhe në përbërjen e përfshirë në fazën binder.

Back-hedhur materialet e njëkohësisht të kombinuar vetitë materiale nga dy komponente të ndryshme materiale. Gjatë këtij procesi, vetë materialet janë mbajtur në gjendjen e tyre origjinale dhe janë të lidhur vetëm në një kryqëzim i hollë. Metalet janë ndërfutur në një myk për të formuar një lidhje të vetëm disa mikrometra në madhësi. Ndryshe saldim dhe bashkim teknikat, kjo metodë është veçanërisht e qëndrueshme dhe siguron kryerjen optimale termike.WhatsApp Online Chat!