Industria

 • Cila është elektroda më e mirë e tungstenit?

  Cila është elektroda më e mirë e tungstenit?

  Elektroda më e mirë e tungstenit për një aplikim specifik varet nga faktorë të tillë si lloji i saldimit, materiali i saldimit dhe rryma e saldimit.Megjithatë, disa elektroda tungsteni të përdorura zakonisht përfshijnë: 1. Elektrodë tungsteni të përforcuar: zakonisht përdoret për saldimin DC të çelikut inox, nikelit të gjitha...
  Lexo më shumë
 • Cilat janë lidhjet e metaleve të rënda?

  Cilat janë lidhjet e metaleve të rënda?

  Lidhjet e metaleve të rënda janë materiale të bëra nga një kombinim i metaleve të rënda, shpesh duke përfshirë elementë të tillë si hekuri, nikeli, bakri dhe titani.Këto lidhje janë të njohura për densitetin e tyre të lartë, forcën dhe rezistencën ndaj korrozionit, duke i bërë ato të dobishme në një gamë të gjerë aplikimesh industriale.Disa comm...
  Lexo më shumë
 • Çfarë metali përdoret për kundërpeshën?

  Çfarë metali përdoret për kundërpeshën?

  Për shkak të densitetit dhe peshës së tij të lartë, tungsteni përdoret zakonisht si një metal kundërpeshë.Karakteristikat e tij e bëjnë atë ideal për aplikime që kërkojnë kundërpesha kompakte dhe të rënda.Megjithatë, në varësi të kërkesave specifike të aplikimit, metale të tjera si plumbi, çeliku dhe diku...
  Lexo më shumë
 • Nga çfarë përbëhet tantali?

  Nga çfarë përbëhet tantali?

  Tantali është një element kimik me simbolin Ta dhe numër atomik 73. Përbëhet nga atomet e tantalit me 73 protone në bërthamë.Tantali është një metal kalimtar i rrallë, i fortë, blu-gri, me shkëlqim që është shumë rezistent ndaj korrozionit.Shpesh lidhet me metale të tjera për të përmirësuar mekanizmin e tij...
  Lexo më shumë
 • Çfarë ngjyre tungsteni përdorni për aluminin?

  Çfarë ngjyre tungsteni përdorni për aluminin?

  Në industrinë e sotme të përpunimit të aluminit me rritje të shpejtë, zgjedhja e materialit të duhur të saldimit është bërë veçanërisht e rëndësishme.Prezantimi i fundit i një teknologjie inovative do të ndryshojë industrinë - përdorimi i elektrodave tungsteni me ngjyra specifike për të përmirësuar cilësinë e...
  Lexo më shumë
 • Cilat janë elementet ngrohëse me tungsten?

  Cilat janë elementet ngrohëse me tungsten?

  Elementet ngrohëse të bëra me tungsten përdoren në aplikime të ndryshme në temperatura të larta për shkak të vetive të jashtëzakonshme të tungstenit, të tilla si pika e tij e lartë e shkrirjes, forca e shkëlqyer në temperatura të larta dhe presioni i ulët i avullit.Këtu janë disa lloje të zakonshme të elementeve ngrohëse që përdorin tungst...
  Lexo më shumë
 • Cilat janë tiparet dalluese të çelikut tungsten?

  Cilat janë tiparet dalluese të çelikut tungsten?

  Zakonisht kur fortësia e materialit është e lartë, rezistenca ndaj konsumit është gjithashtu e lartë;forca e lartë përkulëse, qëndrueshmëria e ndikimit është gjithashtu e lartë.Por sa më e lartë të jetë ngurtësia e materialit, forca e përkuljes dhe qëndrueshmëria e tij ndaj ndikimit janë më të ulëta.Çeliku me shpejtësi të lartë për shkak të forcës së lartë të përkuljes dhe rezistencës ndaj ndikimit, si ...
  Lexo më shumë
 • Pse i shtohet tungsteni çelikut?

  Pse i shtohet tungsteni çelikut?

  Tungsteni i shtohet çelikut për disa arsye: 1. Rrit ngurtësinë: Tungsteni rrit fortësinë dhe rezistencën ndaj konsumit të çelikut, duke e bërë atë të përshtatshëm për aplikime ku çeliku duhet të përballojë nivele të larta konsumimi.2. Përmirëson forcën: Tungsteni ndihmon në rritjen e forcës dhe shtrëngimit...
  Lexo më shumë
 • Do të ketë ndryshime të reja në industrinë e tungstenit dhe molibdenit në vitin 2024, a keni ndonjë gjë që dini?

  Do të ketë ndryshime të reja në industrinë e tungstenit dhe molibdenit në vitin 2024, a keni ndonjë gjë që dini?

  Industria e tungstenit dhe molibdenit pritet të dëshmojë një sërë ndryshimesh të paprecedentë dhe mundësi të reja në vitin 2024, në përputhje me evolucionin e shpejtë të strukturës ekonomike globale dhe avancimin e vazhdueshëm të inovacionit teknologjik.Për shkak të vetive të tyre unike fiziko-kimike,...
  Lexo më shumë
 • Pse është çmimi i tungstenit kaq i lartë tani?

  Pse është çmimi i tungstenit kaq i lartë tani?

  Në shkencën e materialeve të sotme dhe në prodhimin industrial, tungsteni dhe lidhjet e tij janë materiale shumë të kërkuara për shkak të vetive të tyre unike.Tungsteni, një metal i rrallë me një pikë shkrirjeje shumë të lartë, densitet të lartë, fortësi të jashtëzakonshme dhe përçueshmëri të shkëlqyer elektrike, përdoret gjerësisht...
  Lexo më shumë
 • Arsyet për luhatjet e çmimit të elektrodës së tungstenit?

  Arsyet për luhatjet e çmimit të elektrodës së tungstenit?

  Elektrodat e tungstenit, një pasuri e paçmuar për industrinë e saldimit, janë një mjet i domosdoshëm për operacionet profesionale të saldimit për shkak të vetive të tyre unike dhe gamës së aplikimeve.Megjithatë, çmimi i këtij mjeti shpesh tregon luhatje të jashtëzakonshme.Pse është ky rasti?Le të marrim një...
  Lexo më shumë
 • Cilat janë vetitë e aliazhit të nikelit tungsten?

  Cilat janë vetitë e aliazhit të nikelit tungsten?

  Lidhja tungsten-nikel, e njohur edhe si aliazh i rëndë tungsteni, zakonisht përbëhet nga matricë tungsteni dhe nikel-hekur ose nikel-bakër.Kjo aliazh ka disa veti të rëndësishme, duke përfshirë: 1. Dendësi të lartë: Lidhja tungsten-nikel ka densitet të lartë, duke e lejuar atë të përdoret në aplikime ku pesha është ...
  Lexo më shumë