Чиста волфрамска капиларна цевка со полирана површина

Краток опис:

Чистиот волфрамски капиларни цевки или цевки со полирани површини најчесто се користат во различни индустриски и научни апликации.

Во сите овие апликации, користењето капиларни цевки од чист волфрам со полирана површина е од клучно значење за одржување на прецизни димензионални толеранции, минимизирање на грубоста на површината и обезбедување висока чистота за критичните процеси и апликации.


Детали за производот

Ознаки на производи

Метод на производство на чисто волфрамска капиларна цевка

Производството на капиларни цевки од чист волфрам вклучува неколку клучни производни процеси.Еве општ преглед на методот на производство:

Избор на суровини: Изберете висококвалитетен волфрам во прав како суровина за производство на капиларни цевки од чист волфрам.Чистотата и големината на честичките на волфрамовиот прав се внимателно контролирани за да се исполнат бараните спецификации.Набивање на прав: Волфрамовиот прав се пресува во цврста форма со помош на специјализирани алатки и технологија за набивање под висок притисок.Овој процес помага да се создаде густа и униформа структура во цевката.Синтерување: набиениот волфрамски прав потоа се подложува на процес на синтерување, каде што загревањето на висока температура во контролирана атмосфера ги врзува честичките од волфрам заедно.Овој чекор помага да се зголеми јачината и густината на цевката.Обликување и формирање: синтеруваниот волфрам потоа се формира во саканиот облик на цевката користејќи различни техники на формирање, како што се истиснување или цртање.Овој процес создава капилари со прецизни димензии и мазни површини.Обработка и завршна обработка: По формирањето, цевката се обработува за да се постигнат конечни димензии и завршна површина.Ова може да вклучува прецизно сечење, мелење и полирање за да се постигне потребната мазност и точност на димензиите.Контрола на квалитет: Во текот на процесот на производство, се спроведуваат мерки за контрола на квалитетот за да се осигури дека чистотата, точноста на димензиите и механичките својства на капиларната цевка од волфрам ги исполнуваат наведените барања.Ова може да вклучува недеструктивно тестирање,

Употребата начисто волфрамово капиларна цевка

Чистиот волфрамски капиларни цевки имаат различни примени во различни области поради нивните уникатни својства.Еве неколку вообичаени употреби:

Електроника: Волфрамските капиларни цевки се користат во електронската индустрија за апликации како што се цевки со катодни зраци, електронски цевки и рендген цевки поради нивната висока точка на топење, висока цврстина на истегнување и добра електрична спроводливост.Воздухопловна и одбрана: Капиларните цевки од чист волфрам се користат во воздушната и одбранбените апликации, вклучувајќи ги и ракетните системи, поради нивната способност да издржат високи температури и суровата средина.Медицински помагала: Капиларите од волфрам можат ефикасно да ги ублажат рендгенските зраци и гама зрачењето, така што може да се користат во медицински помагала како што се опрема за рендген, заштита од зрачење и радиотерапија.Научни инструменти: Волфрамските капилари се користат во научни инструменти како што се масени спектрометри, електронски микроскопи и опрема за имплантација на јони бидејќи се отпорни на високи температури и не реагираат со многу хемикалии.Полупроводничка индустрија: Во индустријата за полупроводници, волфрамските капилари се користат во апликации како што се имплантација на јони и хемиско таложење на пареа поради нивната висока чистота, хемиска инертност и способност да издржат тешки услови на процесот.Високотемпературна печка: Капиларните цевки од волфрам се користат како цевки за заштита на термоспој и грејни елементи во печки со висока температура поради нивната висока точка на топење, отпорност на термички удар и мала деформација на високи температури.

Севкупно, капиларните цевки од чист волфрам имаат широк опсег на апликации со висока температура, висока прецизност и отпорни на зрачење во индустриите како што се електрониката, воздушната, медицинските, научните истражувања и производството на полупроводници.

Параметар

Име на производ Волфрам капиларна цевка цевка
Материјал W1
Спецификација Прилагодено
Површина Црна кожа, алкално измиена, полиран.
Техника Процес на синтерување, обработка (обработка на вдлабнување на волфрамска прачка)
Точка на топење 3400 ℃
Густина 19,3 g/cm3

Слободно контактирајте со нас!

Разговор: 15138768150

WhatsApp: +86 15236256690

E-mail :  jiajia@forgedmoly.com

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја