Tub kapilar tungsteni i pastër me sipërfaqe të lëmuar

Përshkrim i shkurtër:

Tubat kapilar tungsteni të pastër ose tubat me sipërfaqe të lëmuara përdoren zakonisht në një sërë aplikimesh industriale dhe shkencore.

Në të gjitha këto aplikime, përdorimi i tubit kapilar tungsteni të pastër me një sipërfaqe të lëmuar është thelbësor për ruajtjen e tolerancave të sakta dimensionale, minimizimin e vrazhdësisë së sipërfaqes dhe sigurimin e pastërtisë së lartë për proceset dhe aplikimet kritike.


Detajet e produktit

Etiketat e produktit

Metoda e prodhimit të tubit kapilar tungsteni të pastër

Prodhimi i tubave kapilarë të tungstenit të pastër përfshin disa procese kryesore të prodhimit.Këtu është një përmbledhje e përgjithshme e metodës së prodhimit:

Zgjedhja e lëndës së parë: Zgjidhni pluhur tungsteni me cilësi të lartë si lëndë e parë për prodhimin e tubave kapilar të tungstenit të pastër.Pastërtia dhe madhësia e grimcave të pluhurit të tungstenit kontrollohen me kujdes për të përmbushur specifikimet e kërkuara.Ngjeshja e pluhurit: Pluhuri i tungstenit shtypet në një formë të fortë duke përdorur mjete të specializuara dhe teknologji të ngjeshjes me presion të lartë.Ky proces ndihmon në krijimin e një strukture të dendur dhe uniforme brenda tubit.Sinterizimi: Pluhuri i ngjeshur i tungstenit i nënshtrohet më pas një procesi sinterimi, ku ngrohja me temperaturë të lartë në një atmosferë të kontrolluar lidh grimcat e tungstenit së bashku.Ky hap ndihmon në rritjen e forcës dhe densitetit të tubit.Formimi dhe formimi: Tungsteni i sinterizuar më pas formohet në formën e dëshiruar të tubit duke përdorur teknika të ndryshme formimi si nxjerrja ose vizatimi.Ky proces krijon kapilarë me dimensione të sakta dhe sipërfaqe të lëmuara.Përpunimi dhe përfundimi: Pas formimit, tubi përpunohet për të arritur dimensionet përfundimtare dhe përfundimin e sipërfaqes.Kjo mund të përfshijë prerje precize, bluarje dhe lustrim për të arritur butësinë e kërkuar dhe saktësinë dimensionale.Kontrolli i cilësisë: Gjatë gjithë procesit të prodhimit, zbatohen masat e kontrollit të cilësisë për të siguruar që pastërtia, saktësia dimensionale dhe vetitë mekanike të tubit kapilar tungsteni plotësojnë kërkesat e specifikuara.Kjo mund të përfshijë testime jo-shkatërruese,

Perdorimi itub kapilar tungsteni të pastër

Tubat kapilar tungsteni të pastër kanë një sërë aplikimesh në fusha të ndryshme për shkak të vetive të tyre unike.Këtu janë disa përdorime të zakonshme:

Elektronikë: Tubat kapilar tungsten përdoren në industrinë elektronike për aplikime të tilla si tubat me rreze katodike, tubat elektronikë dhe tubat me rreze X për shkak të pikës së tyre të lartë të shkrirjes, forcës së lartë në tërheqje dhe përçueshmërisë së mirë elektrike.Hapësira ajrore dhe mbrojtja: Tubat kapilar tungsteni të pastër përdoren në hapësirën ajrore dhe aplikimet e mbrojtjes, duke përfshirë sistemet e raketave, për shkak të aftësisë së tyre për t'i bërë ballë temperaturave të larta dhe mjediseve të ashpra.Pajisjet mjekësore: Kapilarët e tungstenit mund të zvogëlojnë në mënyrë efektive rrezet X dhe rrezatimin gama, kështu që ato mund të përdoren në pajisjet mjekësore si pajisjet me rreze X, mbrojtjen nga rrezatimi dhe radioterapi.Instrumentet shkencore: Kapilarët e tungstenit përdoren në instrumente shkencore si spektrometrat e masës, mikroskopët elektronikë dhe pajisjet e implantimit të joneve, sepse ato janë rezistente ndaj temperaturave të larta dhe nuk reagojnë me shumë kimikate.Industria e gjysmëpërçuesve: Në industrinë e gjysmëpërçuesve, kapilarët e tungstenit përdoren në aplikime të tilla si implantimi i joneve dhe depozitimi i avullit kimik për shkak të pastërtisë së tyre të lartë, inertitetit kimik dhe aftësisë për t'i bërë ballë kushteve të vështira të procesit.Furra me temperaturë të lartë: Tubat kapilarë të tungstenit përdoren si tuba mbrojtës termoçift dhe elemente ngrohjeje në furrat me temperaturë të lartë për shkak të pikës së tyre të lartë të shkrirjes, rezistencës ndaj goditjes termike dhe deformimeve të vogla në temperatura të larta.

Në përgjithësi, tubat kapilar tungsteni të pastër kanë një gamë të gjerë aplikimesh me temperaturë të lartë, me saktësi të lartë dhe rezistente ndaj rrezatimit në industri të tilla si elektronika, hapësira ajrore, mjekësia, kërkimi shkencor dhe prodhimi i gjysmëpërçuesve.

Parametri

Emri i produktit Tub kapilar tungsteni
Materiali W1
Specifikim Të personalizuara
Sipërfaqe Lëkurë e zezë, e larë me alkali, e lëmuar.
Teknika Procesi i sinterizimit, përpunimi (përpunimi i zgavrës së shufrës së tungstenit)
Pika e shkrirjes 3400 ℃
Dendësia 19.3 g/cm3

Mos ngurroni të na kontaktoni!

Wechat: 15138768150

WhatsApp: +86 15236256690

E-mail :  jiajia@forgedmoly.com

  • E mëparshme:
  • Tjetër:

  • Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni